Cumartesi, Ocak 2

"sahip olduğun odandaki kitaplık"



evi süpürdükten, yerleri vilaladıktan en fazla iki gün sonra tekrar odama ayakkabıyla girerim ben, beyaz halımın üstüne de basarım, gelecek hafta temizlerim derim bir ay temizlemem mesela. masanın üstünde atmadan beklettiğim kağıtları bir çırpıda atarım hep ve kutularda bir zamanlar saklamak için biriktirdiğim çoğu şeyi de. dvd almam ama download ederken hep izlerim ve bazıları hariç gerisini silerim, eskiden kutularında sakladığım ayakkabıları da bir gün sıkılır oraya buraya dağıtırım, kıyafetlerimi de. oysa babam sahip olduğum şeylerin değerini bilmem gerektiğini söyler bana hep ve odamı her zaman toplu ve temiz tutmam gerektiğini. ama ailenin söylediği herşeyi yapamayız nasılsa.
tez yazan herkes bilir, "aileden öğütler" bir tez konusu olarak çok geniş bir başlıktır ve daraltılması gerekir, bu yüzden baba öğütlerimi "sahip olduğun odandaki kitaplık" başlığı altında daraltıp çok sıkı bir tez yazabilirim ben de ve baba öğütlerini bir şekilde dinlemiş sayılırım. beni burada merak etmeyin. odamın bir kısmına çok iyi bakıyor ve sahip olduğum kitaplığın değerini iyi biliyorum.
bunu yazmaya beni iten yusuf atılgan'ı da bir kez daha anıyorum..sayıyorum..seviyorum..

5 yorum:

f.ferdi durusulu(günesinoğlu) dedi ki...

tez konusu öğütler (:
bir an kendim geldi aklıma;
odayı bugün yarın derken hiç toplayamayıp ertelemem, buna öfkelenenen annemin; ben yapayım belki örnek alır edası ile odamı miss gibi yapması (:
ve benim gün ötesi bıraktığım yerde kalan eşyalarımı bulamayıp
nazire yapmam! ve akabinde
annemin de ögütlere başlamısı (:

sebnem dedi ki...

bu arada eve gidince fark ettik, son anda aldığım çocuk kitabındaki öyküler, "bütün öyküleri"nde zaten varmış. almadın diye üzülme...

eylem dedi ki...

evet farkettim:)

azcok dedi ki...

vitrinde yaşamak da yandan girivermiş ne tatlı

Bağlama büyüsü nasıl yapılır dedi ki...

Halıları haftaya süpürür derim gelecek aya süpürürüm. Klasik tembelliğimiz de tez konusu olabilir :)