Salı, Aralık 2

ordusu olmayan ülke, darısı herkesin başına

kosta rika'da hükümet orduyu lağvetmiş (hayatımda ilk defa bu kelimeyi cümle içinde kullandığımı farkediyorum, neyse), altında yatan derin sebeplere girmeden, sadece böyle bir manşeti görmek bile ne güzel, ah ne güzel, kestane gürgen palamut, altı yaprak üstü bulut, gel sen burda derdi unut, orman ne güzel ah ne güzel..


Törende konuşan Meclis Başkanı Francisco Pacheco, "silahlı kuvvetlerin lağvedilişi, tarih kitaplarında ve tozlu raflarda kalmamalı; bu, kolektif bir hayat programı, bir değerler kılavuzuydu..." dedi.
Başkan Pacheco, "bugün kutladığımız bu bilgece karar alınmasaydı, geçmişimiz çatışmalar tarihinden başka bir şey olmayacaktı. Bu sayededir ki, ülkemiz kan ve gözyaşından kurtuldu. Ordunun kaldırılması, Kosta Rika için hayırlı olmuştur" diye konuştu.

Asilerin lideri "Don Pepe" lakaplı Jose Fifueres Ferrer, iç savaşın ardından devlet başkanı olduktan sonra orduyu güçlendirme yoluna gitmemiş, aksine 1 aralık 1948'de silahlı kuvvetleri lağvetmişti.

1 yorum:

xiackok dedi ki...

merhaba :)

blogunu 1 aydır takip ediyorum. Bu haber gerçekten sevindirdi. Ama dediğin gibi arkasında ne dönüyor bilinmez. Bu kadar kan döküldüğü bu aylarda böyle bir haber buruk bir mutluluk veriyor.

iyi kalman dileğiyle